• BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75

Davutoğlu Kobani Davası hakkında konuştu: "10 sene niye sürdü bu dava?"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kobani Davası'na ilişkin; "2014'ten 2024'e 10 sene niye sürdü bu dava? Niye önce bununla suçlanmadı Selahattin Demirtaş da daha sonra 2018 davasında buraya iliştirildi?

GÜNDEM 22.05.2024 15:29:00 0
Davutoğlu Kobani Davası hakkında konuştu:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kobani Davası'na ilişkin; "2014'ten 2024'e 10 sene niye sürdü bu dava? Niye önce bununla suçlanmadı Selahattin Demirtaş da daha sonra 2018 davasında buraya iliştirildi? Tesadüf mü sizce? Hangi pazarlıklar döndü perde gerisinde?" dedi.

Saadet- Gelecek Partileri ortak grup toplantısı yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, grup toplantısına katılmadı. Karamollaoğlu'nun yerine konuşma yapan Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, şöyle konuştu:

"Bir kaç gün önce bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden dost ve komşumuz İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi ve berberindekileri rahmetle anıyorum. Dost ve kardeş ülkemiz İran'a başsağlığı diliyorum. Vefatlarıyla ilgili şüphelerin giderilmesini, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını dünya barışı ve güvenliği için gerekli görüyorum ve temenni ediyorum.

Dün 21 Mayıs 1864 yılında yaşanan Büyük Çerkes Sürgünü ve Soykırımı'nın 160. yıl dönümüydü. Yüz binlerce Çerkesin katledildiği 1,5 milyonu aşkın Çerkesin de kadim dönemlerden biri üzerinde yaşadıkları yurtlarından sürgüne gönderildiği bir tarih. Aslında bakılırsa insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen soykırımdan ibaret ve daha sonrasında hayatını kaybeden binlerce insan. İşte onları bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ülkemizde milletimizin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş 19. yüzyılın savaşlarından bunalmış, gücünü yitirmiş bir topluma taze kan olarak gelmiş ve oradan gelen insanlarımız Anadolu insanı arasında et ve tırnak misali birbirlerine kardeş haline gelmiş bu vatandaşlaırmız her yıl 21 Mayıs'ı Büyük Çerkes Sürgün'ü olarak anıyorlar. Bizler de bu vatandaşlarımızın acısına ortak oluyoruz. Aslında bakılırsa acıya ortak olmak mücadeleye ve adalet anlayışına da ortak olmak demektir. Bugün Gazi Meclisi'mizin Çerkes vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti'nin yürüteceği diplomasi ile atavatanlarıyla ilişkilerinin güçlendirilmesine katkıda bulunmasını sağlayacak çalışmaların yapılmasını da temenni diyoruz. Kafkaya'dan göç eden bu vatandaşlarımızın dil, kültür ve kimliklerinin korunmasını ve geliştirilmesini sağlayacak çalışmaların yapılması, var olan bu çalışmaların daha etkin hale getirilmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Çerkes Sürgünü ve Soykırımı'nın uluslararası düzeyde de tanınması için öncü rol üstlenebilecek mekanizmalar vardır. 

"Biz İsrail'in yürüttüğü soykırımın Netanyahu'nun şahsına indirgenmesini asla doğru bulmuyoruz"

Uluslararası ceza mahkemesi geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Galant hakkında tutuklama kararı talebinde bulunmuştur. Fakat aynı mahkeme aynı gün hayatı özgür Filistin'e harcamış, işgale ve soykırıma direnen İsmail Haniye hakkında tutuklama kararı vermeye gitmiştir. Adalette insan haklarında, barışta, kendilerini otorite olarak dünyaya kabul ettirenler zalim ve mazlumu ayırt edemeyecek kadar acınası bir hale düşebilmektedirler. Vicdanı karardığı adalet terazisi şaştığı için doğru tavır sergileyemeyenler dönüp bir baksınlar. Zalime nasıl meydan okunur, mazluma nasıl kol kanat gerilir bunlarla ilgili şanlı tarihimizde onların örnek olarak alabilecekleri çok büyük emsaller vardır. O nedenle biz İsmail Haniye hakkında çıkarılan tutuklama kararını açıktan reddediyoruz. Netanyahu soykırımcılığın hazin sonunu tadacak diye de asla teskin olarak değiliz. İnsanlığın gözleri önünde işlenen cinayetlerin katliamların öyle kolay kolay teskin edilebilmesi de kolay kolay mümkün değildir. Biz İsrail'in yürüttüğü soykırımın Netanyahu'nun şahsına indirgenmesini asla doğru bulmuyoruz. 

Adını güncellese de, bakanlarını değiştirse de iktidarın ekonomi politikası ilginçtir al-sattan öteye geçememektedir. Ve iktidarın en bariz özelliği olarak öyledir al-satçılık öne çıkmış bulunmaktadır. Üretmek yerine ülkeye döviz girsin de nereden gelirse gelsin zihniyetiyle yürütülen bu ekonomi politikası sonucu ülkemizin tüm kaynakları yabancı yatırımcılara peşkeş çekilmiştir. Hala da çekilmektedir. 

 "Gençlerimizi kaybediyoruz"

2020 yılında Yeditepe Üniversitesi tarafından bir araştırma yapılıyor. Bu araştırmaya göre; 18-29 yaş grubundaki, gençlerin yüzde 76'sının yurt dışında yaşamak istediği ortaya çıkıyor. Düşünebiliyor musunuz? Aradan tam iki yıl geçiyor ve TÜİK yine benzer bir konuda kendi verilerini açıklıyor. 2022 yılında gençlerle ilgili açıklanan verilerden var olan hükümler veya veriler şunlar; Türkiye'den göç edenlerin yüzde 28.6'sı bir başka ifadeyle dört gençten bir tanesi 29 yaş grubu aralığındadır. Gençlerimizi kaybediyoruz. Ülkemiz yetişmiş insna gücü itibariyle vakumlanan ülkeler arasında hem de en başında yer almaktadır. Bu tehlikeyi özellikle dikkatlerinize arz etmek istiyorum. Peki gençlerimiz neden göç etmek istiyorlar. İşte TÜİK'in verisi Türkiye'de gençlerin yüzde 24.2'si ne eğiitmde ne de istihdamda. Bir başka ifadeyle her dört gençten biri ne okuyor ne de çalışıyor. Yani boşta geziyor. İşsiz geziyor. Böyle bir tabloyu ortaya çıkarmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. TÜİK'in 2023 verilerinden bir tane daha dikkatinizi çekiyorum. 18-24 yaş grubu arasındaki gençlerimizde mutluluk oranı sadece yüzde 54. Yani gençlerin yarısı kendilerini mutlu hissetmiyor. Her iki gençten biri mutsuz. İleriye doğru umutsuz. Ve de eğer gençlik mutsuz ve ileriye doğru umutsuzsa o ülkenin geleceği de tehlikeli demektir. Geleceğinde beka meselesi ön plana geçmiş demektir. O halde bu verilerin şu anda da olumlu yönde seyretmemiş olması bizim çok daha dikkatli birtakım politikalar üretmemizi gerektirmektedir. 

"Türkiye hiç kimsenin babasının çiftliği değildir"

Dışardan gelen geçici sıcak paraya değil bu milletin yetiştirdiği gençliğe güvenmek mecburiyetindeyiz. Üretime yönelik bir ekonomik sistemle kalkınmaya çalışmak mecburiyetindeyiz ve Türkiye'nin bütçesini de bu faizci, kapitalist sistemin zalim pençesinden kurtarmak mecburiyetindeyiz. Açıkça ifade ediyorum; Türkiye hiç kimsenin babasının çiftliği değildir. 2024 yılının sadece ilk dört ayında faize 364-365 milyar lira ödemek zorunda kalmışızdır. Bu nedir Allah aşkına? Yıl sonunda bu miktarın 1 trilyon 254 milyar lirayı aşacağı tahmin edilmektedir. Bu millet kimler için çalışmaktadır? 

Sözde tasarruf tedbirleriyle insanımızın gözünde kaybettiği itibarını yeniden kazanmayı amaçlayan iktidarın asıl yapması gereken Türkiye'nin yarınlarını kazanacak gerçekçi ekonomik tedbirleri hayata geçirmek olmalıdır. Milletimizi yoksullaştırmak demek aslında ülkemizi güçsüzleştirmek demektir. Ne milletimiz ne de ülkemiz böyle bir uygulamayı asla hak etmemektedir. 

"İbrahim Reisi'yi rahmetle anıyorum"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise şunları söyledi:

''İbrahim Reisi'yi rahmetle anıyorum. Komşu dost ve komşu İran Cumhuriyeti'nin İslam Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı. Dün Büykelçiye'de giderek taziyelerimi ifade ettim. Buradan bu kazanın veya varsa arkasında bir sebep bir suikast aydınlatılması dileğinde bulunuyorum. Çünkü Ortadoğu'da hiçbir şey tesadüflerle gelişmiyor. Ortadoğu'daki yangının Kafkaslara siyaret etmesi konusunda Türkiye'nin büyük bir diyaretle davranması lazım. Geçen hafta İran Büyükelçisi'ni nezaket ziyaretinde bulunduğumda ne tavsiye edersiniz diye sorduğu zaman İran-Azerbaycan ilişkilerini düzeltin ve asla gerilime, provokasyona izin vermeyin demiştim. Çünkü bütün bu olayları yakından takip ediyorum. Kafkasya'daki gelişmeler Ortadoğu'daki gelişmelerden uzak tutulamaz. Ve nitekim çokta mutlu olmuştum İran-Azerbaycan sınırında bir barışın açılması ve böyle bir buluşmayı çok önemli bir adım olarak görmüştüm. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı ve Dışişleri'ne çağrıda bulunuyorum; Kafkasya'da arka arkaya ciddi adımlar atın. Türkiye-İran Azerbaycan arasında üçlü bir zirvenin yapılmasını ve liderler arasında bir zirvenin yapılmasını süratle ve acilen yapılmasını gerekli görüyorum. Bu yapılmalı. İkincisi olabilecek muhtemel provokasyonları engellemek için cesur bir adım daha atmak lazım. Elhamdülillah son derece doğru bir politikayla ve her zaman destek verdiğimiz bir yaklaşımla dost ve can Azerbaycan'ın toprakları işgalden kurtarıldı. O savaşlardaki tutum dolayısıyla hep tebriklerimi ilettim. Şimdi bu adımı tamamlamak lazım. 

"Tutuklanma gerekçelerine baktım darbe teşebbüsü yine yok"

Geçen hafta Sayın Bahçeli'ye 'İmalı konuşmayın. Bir darbe teşebbüsü varsa devlet adamı sorumluluğu içinde çıkın ve darbe teşebbüsünün faillerini ortaya koyun ve gereğini yapın.' Öylesine iddialı bir konuşma yaptı ki Sayın Bahçeli geçen hafta öylesine büyük bir tehlikeye dikkat çekti ki buna sessiz kalınması mümkün değil. Dün dikkatle dinledim yine darbe teşebbüsünden ifade yoktu. Bu arada Sayın Bahçeli'nin ima ettiği darbe teşebbüsünün failleri gibi yansıtılan kişiler tutuklandı. Üç emniyet amiri ve dört sivil tutuklandı. Tutuklanma gerekçelerine baktım darbe teşebbüsü yine yok. 

"Etki ajanlığı yasasına esastan ve niyet bakımından karşıyım"

Etki ajanlığı yani birinin adına kamuoyunu etkileyerek toplumsal düzeni bozmaya dönük faaliyetler. Her türlü eleştiriyi bunun içine koyabilirsiniz. Gürcistan'da benzer bir yasa var. Sokaklar protesto gösterileriyle dolu ve Gürcistan Cumhurbaşkanı bu yasayı iade etti. Ben bu yasaya esastan ve niyet bakımından karşıyım. Ama eğer bir etki ajanlığı söz konusuysa ilk incelenmesi gereken geçen hafta darbe yaygarası yapanların Türkiye'ye verdiği zarardır. 

Dün Ayhan Bora Kaplan davasının ikinci duruşması yapıldı. Bakın şimdi duruşmadan bir bölüm okuyacağım. Hakim soruyor 'Peki sana niye ihtiyaç duyuyorlar?' Ayhan Bora Kaplan'dan cevap 'Efendim bir tanem' diyor hakime. Hakime bir tanem diye hitap etme cesaretini nereden alıyor bu sanık? Burası dost meclisi mi yada mafyanın kendi içinde konuşmaları mı yoksa yüce yargı makamı mı? Yargıyı bu hale düşürenlerden hesap sormak gerekmez mi? Organize suç örgütünün liderinin 'efendim bir tanem' diye hakime hitap etmesi ne haddinedir? 

"Sanki adalet sanki pinpon topu. Bir o sahaya bir bu sahaya"

Sinan Ateş'in katilleri elini kolunu sallayarak geziyor. Arkadaşlar buna denir ki kayıt dışı hukuk. Gerçek hukuk yok kayıt dışı bir hukuk var. Gerçek hukuk olsa olacak şey şudur; her şeyi yerli yerine koyacağız ya Sayın Erdoğan size söylüyorum her şeyi yerli yerine koyun. Sinan Ateş'in katillerini hapishaneye, mafya liderlerini ilelebet mahkumiyete koyun göreyim sizi. Eğer organize suç örgütü liderleri hakimlerle alay edecek duruma gelmişse adalet yok demektir. Hiçbir şey yerli yerinde değil demektir. 

28 Şubat generalleri yaş dolayısıyla serbest bırakıldı. Ama aynı gün Kobani davası açıklandı. 'Bir senden bir benden derdi ya' 12 Eylül generalleri asarken, 'bir sağdan bir soldan'. Böyle sanki adalet sanki pinpon topu. Bir o sahaya bir bu sahaya.

Kobani davası tabii ki orada hayatını kaybedenler ve kamu düzenini bozanlarla ilgili dava açılmalı ama 2014'ten 2024'e 10 sene niye sürdü bu dava? Niye önce bununla suçlanmadı Selahattin Demirtaş da daha sonra 2018 davasında buraya iliştirildi? Tesadüf mü sizce? Hangi pazarlıklar döndü perde gerisinde?

"Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı makamı postacı makamı mı?"

Normalleşme ne oldu arkadaşlar? Yumuşama ne oldu? Daha Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Özgür Özel'i ziyaret etmedi değil mi? Bahçeli iki kez konuştu şimdi orada da bir müzakere yürüyor. Bu sabah çıkan habere göre; bundan sonraki süreçle ilgili Sayın Özgür Özel, Erdoğan ile konuşacakmış, Erdoğan da gidip Bahçeli'yi ikna edecekmiş, ondan sonra karar alınacakmış. Ya Allah aşkına Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı makamı postacı makamı mı?''

 



 


Resmi açıklama: Çok sayıda İsrail askeri Refah'ta öldü

Ayşe Ateş'ten, Akit yazarı Karahasanoğlu'na sert yanıt

SMA eylemcisi tutuklandı

CHP Lideri Özgür Özel, önceki dönem genel başkanlar ile bir araya geldi

Kurban ibadetinin mahiyeti ve hükmü nedir?

Şahin Aba'dan kurban bayramı mesajı

KONYAALTI KREŞLERİNDEKİ MİNİKLER KEP FIRLATTI

Şanlıurfa merkezli 14 ilde dolandırıcılara yönelik düzenlenen operasyonlarda 36 kişi tutuklandı

Erdoğan'dan Özel'e "suç ortağı" yanıtı

Özgür Özel: 'Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak

Böcek:" Bu bayramın huzur ve mutluluk dolu güzel günler getirmesini diliyorum"

Adlıhan Dere: Mübarek Kurban Bayramınız kutlu olsun

Turgut Bucak: Kurban bayramımız kutlu olsun

Ahmet Tural: Kurban Bayramınız kutlu olsun!

ARİF AFŞİN: KURBAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Kurban Bayramı’ndan deri sektörüne 15 milyar TL’lik katkı

Türkiye ve ABD, eş zamanlı kararla IŞİD’le bağlantılı üç kişinin mal varlıklarını dondurdu

Suriye'nin kuzeyinde 17 PKK/YPG'li terörist öldürüldü

Bafralı çiftçi: Çalışırken batıyoruz

Antalya Büyükşehir kreşlerinde karne sevinci

Kılıçdaroğlu'ndan Ayşe Ateş'e destek

Ayşe Ateş, Dervişoğlu ve Kılıçdaroğlu'nu 1 Temmuz'da görülecek duruşmaya davet etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Otogarda Bayram öncesi seferberliği

‘Troyalı Kadınlar’ Büyük İlgi Gördü

BAŞKAN KOTAN PERSONELLE BAYRAMLAŞTI

83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde

Özgür Özel: Buğday fiyatının 15 lira olması lazım

Erdoğan, 'G7 Liderler Zirvesi'ne katıldı: ABD Başkanı Biden ile görüştü

PLASFED Yola Ömer Karadeniz Başkanlığında Devam Edecek

KOTAN KURBAN SATIŞ YERİNİ ZİYARET ETTİ

Yükleniyor

Resmi açıklama: Çok sayıda İsrail askeri Refah'ta öldü

ABD'den Rusya'ya yeni ekonomik yaptırımlar devrede

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Harris: “Gazze’de çocuklar açlıktan ölüyor”

Slovenya hükümeti, Filistin'i tanıma kararı aldı

İspanya, Norveç ve İrlanda, Filistin devletini resmen tanıdı

İsrail', Refah'ta kampı bombaladı: 40 kişi öldü

UAD'dan İsrail'e çağrı: Refah'taki askeri operasyonlar derhal durdurulmalı

Gazze'de can kaybı 35 bin 800'e yükseldi

Cevdet Yılmaz ile Hakan Fidan, Reisi'nin cenaze törenine katıldı

İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Haziran'da yapılacak

Yeni İnci’den 60.yıla özel defileli gala

Usta oyuncu Ahmet Uğurlu son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü şarkıcı Emir Yeşil hayatını kaybetti

İstanbul’da festival mevsimi başladı

Models of Turkey Güzellik Yarışması Başvuruları Başladı…

Muratpaşa’da nikah yoğunluğu

Entübe edilen Kadir İnanır'dan iyi haber

Bahar Öztan hayatını kaybetti

Kadınlar yaşadıklarını tiyatroyla anlattı

96. Oscar ödüllerine 'Oppenheimer' ile Gazze çağrısı damga vurdu

Filenin sultanları voleybol kurslarını doldurdu

Ali Koç üçüncü kez Fenerbahçe başkanı

Aziz Yıldırım, Divan Başkanı seçim yöntemine tepki göstererek kongreyi terk etti

Diyarbakır'da 2 milyon kök kenevir ele geçirildi

Kepez’in sportif yaz tatiline yoğun ilgi

Kepez’in sutopu takımı ilk 12’de

Sultanlar Ekonomi sınıfında gittiler, ABD dahil 4 takımı devirip "business" ile döndüler

Kepez’in Yaz Spor Okulları kayıtları başladı

Polanya’da parkeye çıktılar

Kepez tekvandoda kuşak heyecanı

SMA eylemcisi tutuklandı

Kurban ibadetinin mahiyeti ve hükmü nedir?

KONYAALTI KREŞLERİNDEKİ MİNİKLER KEP FIRLATTI

Türkiye ve ABD, eş zamanlı kararla IŞİD’le bağlantılı üç kişinin mal varlıklarını dondurdu

Suriye'nin kuzeyinde 17 PKK/YPG'li terörist öldürüldü

Bafralı çiftçi: Çalışırken batıyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan Ayşe Ateş'e destek

Ayşe Ateş, Dervişoğlu ve Kılıçdaroğlu'nu 1 Temmuz'da görülecek duruşmaya davet etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Otogarda Bayram öncesi seferberliği

83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde

Mehmet Yiğiner'den Fevzi Apaydın'a zor sorular

Anadolu Isuzu İhracat Başarısıyla Aldığı Ödüllerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Sinan Ateş soruşturmasında 17 kişi için ek iddianame hazırlandı iddiası

Taksilere takılacak olan kamera sisteminde rant kavgası mı var?

Mayıs ayı poliçelerinde azami artış oranı belli oldu

Alkan’dan Ankara’ya “Korsanla Mücadele” Çıkarması

kamu taşınmazı son sürat satışlar

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Bugün Başladı

EN ÇOK OTOMOBİL HANGİ İLİMİZDE?

Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16