Tarih: 31.05.2023 13:47

İSTANBUL MERKEZLİ 6 İLDE FETÖ/PYD TERÖR ÖRGÜTÜ'NE YÖNELİK OPERASYON

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle 1 astsubay, 1 polis ve 4 eski askeri personelin de yer aldığı toplam 13 kişi hakkında açılan soruşturma kapsamında bugün İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 12 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY terör örgütünün örgütsel iletişim modeli olan ankesörlü telefon kartları ve ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen Hava, Kara, Deniz ve Jandarma Kuvvetleri komutanlıklarına mensup kişilere yönelik soruşturma başlatıldı. Açıklamada, 1 astsubay, 1 polis memuru, ihraç edilen 4 eski askeri personel, 4 kapatılan askeri okul öğrencisi ve mahrem imam olduğuna dair beyanları bulunan toplam 13 kişi hakkında yakalama kararı verildiği belirtildi.

Açılan soruşturmaya yönelik bugün İstanbul merkezli 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 12 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı aktarıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —